Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η διακριτική ανθρωπιστική προσφορά των ομογενών προς την πατρίδα

Ευγενές το στοίχημα του Συλλόγου «Δορυφόρος» στο Μόναχο να καταστήσει θεσμό της παροικίας του Μονάχου την ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και μετά από δική του πρωτοβουλία.
Πέρυσι ο «Δορυφόρος», Σύλλογος για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των νέων στην Ευρώπη, σε αγαστή συνεργασία με ελληνικούς εθνικοτοπικούς συλλόγους και την ενορία Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Βέστεντ διοργάνωσαν μια όμορφη γιορτή που προσέλκυσε δεκάδες συμπατριωτών μας. Τα έσοδα προσφέρθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Φέτος από μιαν αντίστοιχη γιορτή αγάπης και προσφοράς θα έσοδα θα διατεθούν στο ορφανοτροφείο «Μέλισσα».
Είθισται, οι σύλλογοι, οι Κοινότητες και γενικότερα οι οργανωμένοι φορείς του Ελληνισμού να λειτουργούν στα ξένα κυρίως για να κρατήσουν τις γέφυρες με την Πατρίδα ανοικτές, να υποστηρίζουν τα εθνικά μας θέματα, να διατηρούν τα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία του τόπου καταγωγής τους και να συνδράμουν στις ανάγκες των συμπατριωτών στις κοινωνίες που ζουν.
Τα τελευταία χρόνια, όμως, τα τόσο δύσκολα για την Ελλάδα, υπάρχουν Ελληνικές Κοινότητες και Σύλλογοι στην Διασπορά που αναπτύσσουν ανθρωπιστική δραστηριότητα υπέρ αναξιοπαθούντων συμπατριωτών και διάφορων ιδρυμάτων στην πατρίδα.
Είναι, δε, αυτές οι πρωτοβουλίες αξιέπαινες και ιδιαιτέρως συγκινητικές γιατί βασίζονται στην αλληλεγγύη, στην ευαισθησία και στην προσφορά προς στον συνάνθρωπο και πραγματοποιούνται μέσω της εθελοντικής εργασίας.
Επιπλέον, αυτές οι δράσεις που ανακουφίζουν παιδιά, ενήλικες και άτομα τρίτης ηλικίας, είναι η αποστομωτική απάντηση σε όλους όσοι θεωρούν τον οργανωμένο απόδημο ελληνισμό κρατικοδίαιτο και με προσβλητικό τρόπο εξισώνουν και ισοπεδώνουν τους πάντες και τα πάντα.
Στο «Δορυφόρο», στις λοιπούς Συλλόγους και στους εθελοντές που εγγυώνται την επιτυχία και της αυριανής φιλανθρωπικής εκδήλωσης, αλλά και σε όλους τους φορείς τις ομογένειας που στέκονται δίπλα σε συμπατριώτες μας και ελληνικούς φορείς που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, η μόνη η ευχή που του ταιριάζει είναι η καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου