Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Είναι και οι Απόδημοι νενέκοι και εχθροί;

Εδώ ο κόσμος καίγεται (για αρκετούς αυτόχθονες ο κόσμος εδώ και μερικούς μήνες περιορίζεται γεωγραφικά και πολιτιστικά στην Ελλάδα μόνο), σιγά μη δώσουμε σημασία στα μερικά εκατομμύρια Απόδημων και Ομογενών που θέλουν να έχουν άποψη για το δημοψήφισμα, ισχυρίζονται κάποιοι.

Μήπως όμως θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τον διχαστικό οίστρο που μας έπιασε και να θυμηθούμε ότι οι εντός και εκτός συνόρων Έλληνες αποτελούμε από κοινού ένα συλλογικό οικουμενικό υποκείμενο;

Με αυτή την άποψη συντάσσονται όλοι όσοι αντιλαμβάνονται την ενότητα ως προϋπόθεση για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και όλοι όσοι προσλαμβάνουν ως δημοκρατικό έλλειμμα την «απαγόρευση» (αυτή είναι η ωμή αλήθεια) συμμετοχής των Αποδήμων στις εκλογές και κατά συνέπεια σε δημοψηφίσματα.


Όλοι όσοι μπορούν να μπουν στο "πετσί" των Αποδήμων και κατανοούν τα αισθήματα που βίωσαν στην αρχή του μεταναστευτικού τους βίου, την απόγνωση, τον νόστο και στη συνέχεια την περηφάνεια που η πατρίδα τους στάθηκε στα πόδια της, ίση ανάμεσα στους ίσους.
Και ξανά πάλι από το 2010 και ένθεν να δίνουν προσωπικό και συλλογικό αγώνα κόντρα στα αρνητικά δημοσιεύματα εναντίον της πατρίδας τους και σήμερα βλέπουν τις διάφορες Κασσάνδρες να επαληθεύονται.


Είναι έντιμο αυτοί οι άνθρωποι, τους οποίους οι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες τόσο υποκριτικά και κατά περίπτωση αποκαλούν "αδέλφια" μας, να τους πετάμε σαν την τρίχα από το ζυμάρι σε μια τόσο σημαντική και καθοριστική φάση της Ελλάδα;


΄Οχι μόνο δεν τους επιτρέπεται να λάβουν αποφασιστικά μέρος στις πολιτικές διεργασίες αλλά και τους αμφισβητείται το δικαίωμα να εκφέρουν έστω γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου