Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Προέχει η Ελλάδα ...και έπεται το κόμμα!

Όσοι αγωνιούσαμε το 2010-201 για τις αντίστοιχες Ολομέλειες της Βουλής, σχετικά δηλαδή με τα μνημόνια, αγωνιούσαμε το ίδιο και το 2012, αγωνιούμε εξίσου- αν όχι περισσότερο- και απόψε.

Όσοι θέλαμε να διαφυλαχτεί η αξιοπρέπεια μας από την προοπτική μιας ασύνταχτης χρεοκοπίας ώστε να μη βρεθεί μια ολόκληρη χώρα στο συσσίτιο, συνεχίζουμε να επιθυμούμε το ίδιο.

Όσοι γνωρίζαμε τότε ότι τα μέτρα ήταν επώδυνα αλλά δυστυχώς αναπότρεπτα, γνωρίζουμε και απόψε ότι θα είναι πολύ πιο επώδυνα τα μέτρα που θα ακολουθήσουν της συμφωνίας και πως η κυβέρνηση όφειλε  να μεριμνήσει να μη φτάσουμε στο σημείο μηδέν με τις διάφορες παλινωδίες, τακτικισμούς, κουτσαβακισμούς και τα συναφή.

Επίσης, όλοι όσοι υποστηρίζαμε ότι τα μέτρα ήταν και άδικα και οριζόντια και δε διασφάλιζαν την κοινωνική συνοχή, γνωρίζουμε ότι και τώρα, εν πολλοίς, το ίδιο θα συμβεί, γιατί τα τελευταία χρόνια χάσαμε την ευκαιρία να μετατεθούν τα βάρη στους πραγματικά έχοντες και κατέχοντες.

Η συχνή εναλλαγή πρωθυπουργών των τελευταίων ετών σ’ αυτήν την χώρα έμοιαζε να έχει μεγαλύτερη σημασία από την αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης.

Παρ’ όλες τις διαφωνίες μας για τον τρόπο που αντιπολιτεύτηκε η σημερινή κυβέρνηση, παρ’ όλες τις προσβολές που δεχτήκαμε ότι είμαστε γερμανοτσολιάδες επειδή δεν αποδεχόμαστε ότι για την κακοδιαχείριση του οίκου μας φταίνε οι ξένοι και πιστεύαμε ότι οι μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό χαρακτήρα είναι αυτές που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο και  όχι οι διχαστικές ρητορείες, επιθυμούμε να τα πάει καλά η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση και να κλείσει την λιγότερο κακή για τον τόπο μας συμφωνία.

Είδαμε να στοιχίζονται απέναντί μας αριστεροί φίλοι μας μαζί με τους νεοναζί που βρήκαν την ευκαιρία να βγουν από την τρύπα τους, και λοιδορηθήκαμε από την πολύ κακή πάστα των νεόκοπων και όψιμων "αριστερών".

Ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του Πρωθυπουργού και τώρα έστω στο παρά πέντε, ευτυχώς, υπάρχει η σύνεση και η ενότητα, στοιχεία που τον βοηθούν και τον στηρίζουν ηθικά.

Δεν θα ξεχάσουμε πριν μερικά χρόνια έναν άλλο Πρωθυπουργό που πάλευε μόνος του και δεν είχε με το μέρος του ούτε καν όλους τους βουλευτές του κόμματός του. Πρόκειται για τους ίδιους βουλευτές, που θα πουν απόψε το μεγάλο "ναι" από τα αντιμνημονιακά, πια, έδρανα του Κοινοβουλίου. Ούτε ψύλλος στον κόρφο σου κύριε νυν Πρωθυπουργέ!

Εμείς που πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών και όχι των μονοπωλίων, των αγορών και των χρηματοπιστοτικών ιδρυμάτων, εμείς που πιστεύουμε στην Ευρώπη της αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της εργασίας και που μας "τσουβαλιάσατε" με κάθε απίθανον απολίτικο και νεοφιλεύθερο, σου ευχόμαστε καλή τύχη κύριε Τσίπρα. Είμαστε μαζί σου για το καλό της Ελλάδας.

Περάσαμε πολλά και δύσκολα, δεν πιστεύω όμως ότι οπωσδήποτε γίναμε σοφότεροι μέσα σ’ αυτά τα πέντε χρόνια, γιατί συνεχίζει να μας αρέσει ακόμη το παραμύθιασμα, ο ρόλος του εξαπατημένου και του θύματος.
Οι πιο πολλοί όμως κουραστήκαμε από τα μέχρι τώρα μετέωρα βήματα της κυβέρνησης.

Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και για πολλούς άλλους ευχόμαστε μια, κατά το δυνατόν, καλή συμφωνία για  την Ελλάδα και το λαό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου