Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Μάης 2018. Ο αγώνας συνεχίζεται...

Για να αλλάξουν οι κοινωνικές συνθήκες και να διασφαλιστούν τα δικαιώματά μας χρειάζεται αγώνας και απόφαση να πάει κανείς κόντρα στο κατεστημένο και πολλές φορές κόντρα και στον όχλο.

Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα μπουν μπροστά, θα διεκδικήσουν για τους ίδιους αλλά και για τους άλλους. Ενδεχομένως θα χάσουν και την ζωή τους σ' αυτόν τον αγώνα, όπως τότε με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργατών στο Σικάγο, το μακρινό 1886.

Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα λουφάρουν, θα διατηρούν μια επαμφοτερίζουσα στάση από φόβο μην χάσουν αυτά που έχουν και και θα περιμένουν να απολαύσουν μόνο αυτά για τα οποία κάποιοι άλλοι παλεύουν να κερδίσουν.

Όμως, υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία, αυτοί που δηλώνουν ότι η κοινωνία μας είναι ανέτοιμη για ριζοσπαστικές αλλαγές και πρέπει να περιμένουμε. Ευτυχώς που δεν κυριαρχεί πάντα η άποψή τους και μπορούμε να κάνουμε βήματα προς το μέλλον.

Ευτυχώς για όλους μας που κάποιοι οραματιστές είναι έτοιμοι να αναλάβουν το προσωπικό, το πολιτικό και το εργασιακό κόστος των επιλογών τους ώστε να … να βολευόμαστε και οι υπόλοιποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου