Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Και αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήτανε πατίνι

Σαφώς, οι αναφορές στο ‘ένδοξο’ παρελθόν του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ κουραστικές για όσους έγιναν μέλη του αγνοώντας ή καλύτερα προσπερνώντας τις αρχές του, τον ιδεολογικό του προσανατολισμό και φυσικά τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.
Κατανοητό και σεβαστό εν πολλοίς, γιατί όσο να’ ναι ρε αδερφέ από την εποχή του Αντρέα μέχρι σήμερα μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι.
Όμως, καταντά επίσης απίστευτα κουραστικό για τους υπόλοιπους -έως προσβλητικό - η αγωνία αυτής της ομάδας μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥΜ να μη κακοκαρδιστεί η ΝΔ και να μην κακοχαρακτηριστούν ως αριστεροί.
Στην πρεμούρα τους δε απάνω, προσπαθούν -ματαίως- να εμπλέξουν την Φώφη Γεννηματά σε δοσοληψίες με άλλα κόμματα και κυρίως επιχειρούν να την νουθετήσουν!
Η δουλειά τους, παρότι θα έπρεπε να είναι η σε βάθος μελέτη και κυρίως κατανόηση του ιδεολογικοπολιτικού χώρου που ανήκουν, εξαντλείται στο να κάνουν υποθέσεις κατά πόσο και υπό ποιες προϋποθέσεις η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε περίπτωση που γίνουν εκλογές θα συναινέσει για τη συμμετοχή της σε κυβέρνηση. Φυσικά φανερός πόθος τους είναι να είναι πρώτο κόμμα η Ν.Δ.
Πόσο άκυρες και ανούσιες έως ανόσιες συζητήσεις για υποθετικά σενάρια θα γίνονται στο όνομα της Κεντροαριστεράς; Όλες εκ του πονηρού. Όλες από συγκεκριμένους.
Δημιουργούν θόρυβο γιατί δεν αντέχουν ότι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέτυχε το στόχο της να ενδυναμωθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Δεν αντέχουν καν την ιδέα ότι βρέθηκαν παλιοί σύντροφοι ξανά μαζί να αγωνιστούν για την αξιόπιστη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη που έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα.
Μικρόψυχοι και κακόψυχοι γιατί δεν ξέρουν τι σημαίνει ενότητα.
Κάπου εδώ να σταματήσει και το παραμυθάκι ότι το 2012 κάποιοι πήραν το ΠΑΣΟΚ στους «στιβαρούς» τους ώμους και δεν το άφησαν να βουλιάξει.
Ο πολιτικός πολιτισμός δεν επιτρέπει παραπάνω σχολιασμό.
Όμως επιβάλλεται να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ κρατήθηκε από την βάση του ζωντανό και το 2012 και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χρωστάει σε κανένα. Αντίθετα του χρωστούν πολλοί και πολλές.
Ψιτ, ψιτ και που είστε, είναι πολύ πιο έντιμο, όσοι εμφορούνται από νεοφιλελεύθερες ιδέες να πάνε στη ΝΔ. Ουδείς θα τους παρεξηγήσει και ούτε η ΝΔ θα παρεξηγηθεί.
Δεν χρειάζονται τα επίπλαστα διλήμματα χωρίς ηθικό και πολιτικό περιεχόμενο.
Κυρίως, υπενθυμίζεται πως όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και ακούσαμε χρόνια τώρα το παραμυθάκι της κολοβής αλεπούς. Δεν θέλουμε κύριοι …σταφύλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου