Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Επίθεση αγάπης του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κίνημα Αλλαγής

Εμάς δεν θα μας τρελάνει κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι ορίτζιναλ είτε νεόκοπος, τουτέστιν πρώην Πασόκος.

Ακούμε, λοιπόν, διάφορους (ενδεικτικά μόνο: Σκουρλέτης, Κούλογλου, Καφαντάρη, Κουρουπλής) να μας λένε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, χρειάζονται εθνικές συναινέσεις και όχι μικροκομματικές προσεγγίσεις, γι’ αυτό απευθύνονται και στην κεντροαριστερά.

Το 2009 όταν η χώρα προσέκρουσε στα βράχια, όταν κατέρρεαν τα πάντα γύρω μας σε επίπεδο οικονομικό, πολιτικό, θεσμικό, αξιακό κτλ προφανώς δεν αντιλαμβανόντουσαν την αξία της συναίνεσης, παρά μόνο επέλεξαν τη δημαγωγία, εκτόξευαν απειλές και έκαναν επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ και προπηλάκιζαν συστηματικά τα στελέχη του.
Έτσι αντιλαμβανόντουσαν την άσκηση πολιτικής τότε. Το ίδιο ισχύει και σήμερα απλά υποχρεώνονται να κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία.

Όταν η Ελλάδα βρέθηκε απομονωμένη και στα όρια της άτακτης χρεοκοπίας, δεν έβαλαν πλάτη. Αντιθέτως, σήκωσαν το δάκτυλο και έδειξαν το Παπανδρέου και την κυβέρνησή του ως υπεύθυνους επί παντός επιστητού και αποφάνθηκαν πως πρέπει να τους στείλουν στην πυρά.

Χέρι- χέρι με τη ΝΔ δημιούργησαν το εγκληματικό δίπολο μνημονιακοί- αντιμνημονιακοί γιατί στο μυαλό τους δεν είχαν την Πατρίδα αλλά την εξουσία.

Τα κατάφεραν.
Έγιναν διαδοχικά κυβέρνηση.
Ψήφισαν και αυτοί μνημόνια. Από τα άλλα τα άλλα τα καλά, τα αριστερά.

Με τις εγκληματικές τους αρλούμπες έριξαν νερό στο μύλο της βίας, της ανομίας και γέμισαν το Σύνταγμα με πολιτικά και κοινωνικά απόβλητα.

Σήμερα, αφού κατάλαβαν ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι γεγονός και ότι συγκροτήθηκε ένας πολιτικός οργανισμός που είναι απέναντί τους -γιατί εμείς τίποτα κοινό δεν έχουμε ούτε με αυτούς ούτε με τους άλλους που μεταξύ 2004-2009 "έκαψαν" την χώρα και μετά έτρεχαν χαρωποί στο Ζάππειο- έρχονται ο ένας μετά τον άλλον και μιλούν για συνεργασία με την κεντροαριστερά.

Ο λόγος είναι σαφής.
Επιτέλους, κατάλαβαν ότι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά, δεν είναι σαν αυτούς.

Η Πρόεδρος τη Κινήματος Αλλαγής θέλει να βγει η χώρα από την κρίση, να πάρουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πίσω την αξιοπρέπειά τους.

Έκανε την υπέρβαση.
Οραματίστηκε, τόλμησε και κατάφερε να ενώσει την Παράταξη.

Τίποτα δεν χαρίζουμε στο ΣΥΡΙΖΑ από το θετικό παρελθόν μας και δεν θα του χαριστούμε και στο μέλλον.

Στο κίνημα Αλλαγής υπάρχει η Κεντροαριστερά, υπάρχουν και οι Σοσιαλιστές, υπάρχουν ριζοσπάστες, υπάρχει όλο το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο που επιχείρησαν οι Συριζαίοι να καπηλευτούν εντός και εκτός της χώρας.

Επειδή, δε, κάποιοι έχουν το θράσος να μιλούν για συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής προσδιορίζονται και τους όρους, ας θέσουμε και εμείς έναν:
Όταν ζητήσουν από τον Ελληνικό Λαό και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ 2009-2011 συγνώμη τότε το συζητάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου