Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Εκτός και αν είμαστε λωτοφάγοι…

Διαβάζοντας κάποιος από την Δημοκρατική Παράταξη την χτεσινή τοποθέτηση της κυρίας Γιαννακά στην iefimerifa.gr –αν και εφόσον αντέξει να φτάσει μέχρι το τέλος- αν μη τι άλλο θα ξαφνιαστεί δυσάρεστα από το ύφος, το περιεχόμενο και κυρίως τη διαπίστωση - καταγγελία της πως το ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε σε καμία μεταρρύθμιση μεταξύ 2009-2011.
Ωστόσο η ίδια παρέμενε εκείνη την περίοδο βουλευτής στο κόμμα που εγκαλεί ως υπεύθυνο για την «μνημονιακή» Ελλάδα.
Κάποιες παρατηρήσεις ακόμα στο κείμενο της κυρίας Γιαννακά και μια απορία:

1. Η αναφορά σε δυο επικεφαλής κομμάτων χωρίς επίθετα και ιδιότητα, παρά μόνο ως η Φώφη και ο Σταύρος, μόνο ως απρέπεια μπορεί να χαρακτηριστεί. Βέβαια είναι προφανής η πρόθεσή της να υπαινιχθεί οικειότητα πλην όμως ατυχής.
2. Το γεγονός ότι σέρνει τα εξ αμάξης στον Παπανδρέου για την κυβερνητική του διετία δεν ξαφνιάζει κανένα. Παλιά της τέχνη κόσκινο.
3. Τι υπαινίσσεται με την Κεντροαριστερά; Μήπως 5 χρόνια μετά υπάρχει εκ νέου κάποιο "συντεταγμένο" σχέδιο στο οποίο θέλει να δώσει το παρών;
4. Πράγματι πολύ πικρές οι αναμνήσεις εκείνης της εποχής. Ειδικά, ότι ακολούθησε μετά από το καθοριστικό βράδυ στη Βουλή, τον Νοέμβριο του 2011. Τότε που χάριν προσωπικών επιδιώξεων δόθηκε παράταση στην οικονομική ομηρία της χώρας αφού κάποιοι θεώρησαν πολιτικά σωστό ότι έπρεπε να μεσολαβήσει η κυβέρνηση Παπαδήμα και δυο διαδοχικές εκλογές ώστε να το ΠΑΣΟΚ να ξαναυπάρξει στην κυβέρνηση πλην όμως συνεταιριστικά με τη ΝΔ.
5. Ανάμεσα σ’ αυτούς που οραματίζονται ξανά την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, που κάνουν υπερβάσεις και προσπαθούν να βρουν κοινό τόπο συνεννόησης με δημοκράτες από άλλα κόμματα και κινήσεις, ακριβώς, επειδή πιστεύουν στην αναγκαιότητα ύπαρξης μιας σοσιαλδημοκρατικής και σοσιαλιστικής παράταξης για τον τόπο, δεν υπάρχει κανένας που υπήρξε δυο φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος στις διαδοχικές εκλογές του ’12 και που έκρινε πρέπον, ειδικά στις 3 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, να πάει "παράκλητος" στο ΣΥΡΙΖΑ!

Επιπλέον, υπάρχει κόμμα και πολιτευτής εκτός ΠΑΣΟΚ που ακύρωσαν το ΠΑΣΟΚ -έστω μέσω του τότε Προέδρου του- για την διετία 2009-2011 περισσότερο από την κυρία Γιαννακά μέσω του άρθρου της;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου