Η επιτυχία του θαρραλέου και καινοτόμου - για τα σημερινά δεδομένα στην Ελλάδα- πολιτικού εγχειρήματος, δηλ. του Κινήματος Αλλαγής, ενώ θα έπρεπε να προβληματίζει και να ενοχλεί αποκλειστικά και μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, δυστυχώς διαφαίνεται να ενοχλεί και κάποιους εντός ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται γι’ αυτούς τους ίδιους, που θεώρησαν την εκλογή της Φώφης Γεννηματά το 2015 στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ μια μικρή και βολική παρένθεση.
Είναι αυτοί που στράβωσαν όταν τον Ιανουάριο του ’16, η Γεννηματά είχε το πολιτικό θάρρος να κάνει την υπέρβαση και να καλέσει σε συμπόρευση όλους όσοι εμφορούνται από τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας και από προοδευτικές/ριζοσπαστικές ιδέες. Τους κάλεσε για συμμετοχή σε ισότιμη βάση και χωρίς προαπαιτούμενα.
Δεν της συγχωρούν που απηύθυνε κάλεσμα στον Γιώργο Παπανδρέου, τον Πρωθυπουργό του 44% που τις μεταρρυθμίσεις και τις προτάσεις της δικής του κυβέρνησης -όσο του επέτρεψαν τουλάχιστον οι σύντροφοι να κυβερνήσει- τις διεκδικούν για δικές τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι οι ίδιοι που στοιχημάτιζαν στην αποτυχία του εγχειρήματος, γιατί δεν το είχαν σε μια γυναίκα να μπορεί να βάζει στόχους και κυρίως να μπορέσει να λειτουργήσει με όρους Παράταξης και όχι κόμματος.
Να δείξει ότι διαθέτει στόφα ηγέτη και όχι αρχηγού.
Η Γεννηματά όμως πέτυχε.
Τον Νοέμβριο του 2017, 210.000 προοδευτικοί πολίτες, άνθρωποι του μόχθου, της επιστήμης, της αγοράς, από όλες τις ηλικίες και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και πόλεις του Εξωτερικού έδωσαν τον παρών τους στις κάλπες και δήλωσαν την ανάγκη και την απαίτησή τους, η Μεγάλη Παράταξη να γίνει ξανά ο πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής της Ελλάδας.
Της χώρας μας που ταλανίζεται από την κρίση εδώ και 8 χρόνια χωρίς προοπτική εξόδου από αυτήν.
Σήμερα ξεκινά το Συνέδριο.
Δύσκολη υπόθεση.
Θα βρεθούν μαζί κοινοβουλευτικά κόμματα, πολιτικές κινήσεις, πολιτικές προσωπικότητες με ένα μόνο στοίχημα.
Να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι βάζουμε στην άκρη τις επιμέρους διαφορές μας και ότι καταθέτουμε ένα κοινό πρόγραμμα που θα εξυπηρετεί τον λαό μας και την Πατρίδα.
Σαφώς και όλοι θα θέλαμε να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη της ΚΠΕ.
Αν δίδαξε κάτι η Παράταξη μέσα στις δεκαετίες ήταν η προσήλωσή της στις δημοκρατικές διαδικασίες και πραγματικά αδικούν τον εαυτό τους τα στελέχη μας που εμμέσως πλην σαφώς το αμφισβητούν ως γεγονός.
Επιπλέον, αν κάποιος πραγματικά θα είχε όφελος να γίνουν εκλογές για την ΚΠΕ, αυτή θα ήταν η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.
Όμως, υπάρχουν ενστάσεις σχετικά από άλλα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ εκ των πραγμάτων ηγεμονεύει αριθμητικά.
Δεν πρέπει να βρεθεί ένα modus vivendi για να μην τιναχτεί η προσπάθεια στον αέρα;
Απασχολεί άραγε τους συντρόφους μας τι αντίκρισμα θα έχει στην κοινωνία μια τυχόν αποτυχία και διάλυση του συνεδρίου;
Θαρρούν ότι τα ΜΜΕ θα μας χαριστούν;
Ή πιστεύουν ότι θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να ανασυντάξουμε την Παράταξη;
Αν ναι, ας μας πουν τον τρόπο καλύτερα παρά να προσπαθούν δια της πλαγίας να σαμποτάρουν την προσπάθεια.
Για όσους πιστεύουν ότι παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες που ενδεχομένως παρουσιαστούν στο Συνέδριο, πρέπει παρόλα αυτά να επικρατήσει η αναγκαιότητα κατάθεσης σχεδίου, πολιτικής και νέας στρατηγική για την χώρα και τους πολίτες της, εύχομαι να δικαιωθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου